Nieuws

Persbericht: ‘Financieel evenwicht’ van promotoren is belangrijker dan de belangen van inwoners

Kort voor de eindejaarsfeesten was er een overlegcommissie voor Move’Hub, een groot vastgoedproject in Sint-Gillis en Anderlecht. Met een oppervlakte van 54.500 m2 gaat het om het zoveelste volumineuze project nabij het Zuidstation. Niet zo origineel dus. Maar vooral niet sociaal…

Lees meer
Nieuws

Persbericht: Move’Hub, de druppel te veel in de Zuidwijk

Move’Hub is de nieuwe naam van het voormalige Victor-projectin ‘Kuifje-blok’ in de Zuidwijk. In het nieuwe project dat op donderdag 21 december 2023 om 16.00 u aan de overlegcommissie wordt voorgelegd, wordt de kantoorruimte teruggebracht tot 38.000 m2 met een maximale hoogte van 77 m. Het blijft wel een enorm project met vooral kantoren en geen enkele sociale woning!

Lees meer
Nieuws

Midi Moins Une ! over Move’Hub

Hier vind je de opmerkingen van Midi Moins Une ! over Move’Hub in het kader van het openbaar onderzoek. (voorlopig in het Frans)

Lees meer
Nieuws, Pers

Persoverzicht

Hier vind je een overzicht van alle persartikels over het verzet tegen het RPA Zuid, de stedenbouwkundige vergunning voor de NMBS-zetel in het Postsorteercentrum en nog andere stedenbouwkundige projecten.

RPA Zuid

Wat is RPA Zuid?

Hier vind je in het kort uitleg over de belangrijkste kenmerken van een Richtplan van Aanleg (RPA). Het RPA Zuid gaat over voor de buurt rond het Zuidstation. Dat staat open voor openbaar onderzoek tot 2 november 2021.